Wereldwijd

auto verkopen

verzekernigen

auto kopen

Een auto leasen

30-07-2021

Ben je op zoek naar een nieuwe auto en wil je deze keer niet kopen? Er zijn andere opties, zoals een auto leasen bij superlease.nl. Er zijn verschillende mogelijkheden als je een auto wilt leasen. Zo kun je een Volkswagen Polo zakelijk leasen of een Toyota Crolling touring leasen. Je kunt een auto leasen voor eigen gebruik of voor zakelijk gebruik, het is maar net waar je de auto voor nodig hebt. Ook kun je kiezen uit een groot scala aan verschillende auto’s. Er zit voor iedereen wel een geschikte auto tussen. Hieronder staan de voordelen van een auto leasen en wat de mogelijkheden zijn.

 

Hoe lease je een auto?

 

Je kunt een auto leasen door aan te kloppen bij verschillende bedrijven die leaseauto’s aanbieden, zoals Superlease. Je kunt een auto als particulier leasen door middel van private leasing. Dit houdt in dat je elke maand een vast bedrag betaalt aan het leasebedrijf om in de auto te mogen rijden. Als je een auto leaset als particulier hoef je naast dit vaste bedrag alleen nog maar brandstofkosten te betalen. Zo zit je bijvoorbeeld niet meer met wegenbelasting, dit wordt gedekt door het bedrag dat je aan leasekosten betaalt. Ook kun je een auto leasen voor zakelijk gebruik, denk hierbij aan operational lease zakelijk bij Superlease. Dit is een goede optie als je een auto nodig hebt voor de zaak en deze niet voor privégebruik wilt hebben.

 

De voordelen van leasen

 

Leasen heeft enkele voordelen ten opzichte van kopen. Met leasen heb je namelijk meer inzicht in de kosten van je auto, omdat je elke maand een vast bedrag betaalt. Je hoeft je bijvoorbeeld niet druk te maken als de auto pech heeft en de kosten die daaraan verbonden zijn. Verder zit je niet aan de auto vast: je hebt een maandelijks opzegtermijn. Als je de leaseauto verliest krijg je altijd een nieuwe. Zo zit je nooit zonder auto. Verder is leasen vaak goedkoper dan kopen, vooral als je leaset met geleend geld. Je hebt voor leasen geen spaargeld nodig, als je kunt aantonen dat je een vast inkomen hebt is dat genoeg om een auto te mogen leasen.