Wereldwijd

auto verkopen

verzekernigen

auto kopen

Blogartikelen

Gratis laadstations voor Tesla

24-08-2017

Tegenwoordig komen er steeds meer elektrische auto´s. De techniek gaat steeds verder en het uiteindelijke doel is om automatische auto´s op de markt te krijgen. Dit zijn auto´s die volledig zelf rijden. De auto´s zijn zo geprogrammeerd dat ze weten wanneer ze moeten uitwijken en wanneer ze af moeten slaan. Ook zien ze een ongeluk aankomen. Dit zorgt natuurlijk voor meer veiligheid op straat. Maar veel mensen hebben liever zelf de controle. Zo weten ze zeker dat het goed kan komen en geen ongelukken kunnen gebeuren. Maar een geruststelling: de auto’s komen pas op de autoweg als ze garantie kunnen geven dat ze goed werken en geen kortsluiting veroorzaken.

 

Tesla

De techniek heeft ons al ver gebracht. We zijn namelijk al bij de elektrische auto’s beland. De auto’s zijn elektrisch en hierdoor goed voor het milieu. Ook werken de Tesla’s gedeeltelijk automatisch. Zo ziet een Tesla een ongeluk aankomen. Dit ongeluk kan ± 2 kilometer van tevoren te zien zijn. De Tesla gaat automatisch langzamer rijden en wijkt uit zodat je niet betrokken raakt bij het ongeluk. Ook gaat er een alarm af. Als je bijvoorbeeld op de snelweg rijdt met een Tesla kan je een krantje pakken en lekker gaan lezen. De Tesla zit zo in elkaar dat deze automatisch de snelweg over kan. En als het fout gaat geeft de Tesla dat aan.

 

Laadpaal Tesla

De Tesla blijft natuurlijk een elektrische auto. Die moet opgeladen worden. Je kan een oplaadpunt of een laadpaal voor Tesla ook direct thuis neerzetten. Dan kan de auto in je vrije tijd opgeladen worden en is de auto als je hem nodig hebt altijd opgeladen. Als je een lange tocht moet maken is het fijn om af en toe een laadstation tegen te komen om je auto op te laden. Daarom wil men gratis laadstations plaatsen voor de elektrische auto’s. Zo kan je tussendoor je elektrische auto opladen en een prachtige en lange route maken.

 

Laadkabel

Er zijn verschillende type laadkabels voor de Tesla. Er zijn namelijk verschillende modellen van de Tesla dus ook verschillende laadkabels nodig. Deze passen wel allemaal in de laadstations. Vooral de algemene oplaadpunten zorgen ervoor dat elke elektrische auto opgeladen kan worden. Er zijn verschillende type laadkabels. Er is een type 2 laadkabel of een ratio kabel. De type 2 laadkabels zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Zo kan de klant uitkiezen welke maat het beste uitkomt en welke gewenst is. Bij een ratio kabel moet er goed worden gekeken welke aansluit op de auto en welke geschikt is. Het verschilt ook per model welke laadkabel er gekocht moet worden. Elke laadkabel is anders en past bij een speciaal Tesla model.