Wereldwijd

auto verkopen

verzekernigen

auto kopen

Jarenlang bij de zelfde autoverzekeraar? Vergelijk autoverzekeringen

20-10-2020

Heb jij al jarenlang dezelfde auto? Grote kans dat je dan ook al jaren dezelfde autoverzekering hebt. Bij het proces van het uitzoeken, kopen en op naam zetten van een nieuwe auto hoort ook het verzekeren ervan. Dat is het moment dat veel mensen verzekeringen vergelijken en er één uitkiezen om hun auto te verzekeren. De afschrijving gebeurd maandelijks en vaak wordt er niet meer naar omgekeken. Is dit herkenbaar voor je?

 

Leeftijd en schadevrije jaren

 

De leeftijd heeft tot 23 jaar invloed op de hoogte van de premie, net als de schadevrije jaren. Automatisch zou de premie jaarlijks dan ook goedkoper moeten worden op het moment dat de verzekering door de verzekeraar wordt verlengd. Dit klinkt natuurlijk positief, waardoor veel mensen bij dezelfde verzekeraar blijven hangen.

 

Woonplaats

 

Wist je dat ook je woonplaats invloed heeft op je premie? Woon je in een rustig dorp dan is de premie voor eenzelfde auto goedkoper dan wanneer je in de stad woont. Verhuis je dus, dan is het goed om opnieuw autoverzekeringen te vergelijken en te kijken waar je het goedkoopst uit bent.

 

Soort autoverzekering

 

Er zijn verschillende autoverzekeringen, je kiest er vaak één passend bij de auto. Koop je een nieuwe auto dan verzeker je die waarschijnlijk all-risk. Heb je deze auto inmiddels al een jaar of 6? Dan kun je een heleboel besparen door je auto WA of WA+ te laten verzekeren. Je auto is dan nog steeds goed verzekerd voor de huidige waarde, maar je premie gaat een stuk omlaag.

 

Switchen

 

Natuurlijk is het soms slim om te switchen. Als de premie ergens anders voordeliger is, waarom niet? Het switchen van autoverzekeringen is niet lastig. De meeste zijn dagelijks op te zeggen en je een verzekering is gemakkelijk online aan te vragen. Vaak wordt een verzekering dezelfde dag nog goedgekeurd en kun je weer veilig de weg op. Dit is dus heel anders dan bijvoorbeeld bij een zorgverzekering, waarbij je maar één keer per jaar de switch kunt maken.

 

Autoverzekering vergelijken

 

Wil je eens kijken waar je het goedkoopste uit bent voor de soort verzekering die jij op het oog hebt? Maak dan eens gebruik van een autoverzekering vergelijker. Een vergelijker kan je helpen de verzekeringen die voldoen aan jouw wensen op een rij te zetten en te rangschikken op prijs. Dat maakt het kiezen nog gemakkelijker!