Wereldwijd

auto verkopen

verzekernigen

auto kopen

Wegenbelasting is de benaming die vaker gebruikt wordt voor motorrijtuigenbelasting. Het is een indirecte belasting die wordt geheven op bijna alle motorvoertuigen in Nederland. Hierbij maakt het niet uit hoe veel of hoe vaak het voertuig gebruikt wordt, het bedrag is gelijk. De hoogte kan wel verschillen per type voertuig. Denk aan de verschillen tussen personenauto’s, vrachtauto’s en autobussen.
 

Wegenbelasting berekenen

Om de juiste hoogte van de wegenbelasting te berekenen zijn een aantal factoren nodig. Deze waardes zorgen ervoor dat voor u een tarief wordt berekend. Er zijn in grote lijnen twee manier om uw wegenbelasting te berekenen.
 

U kunt uw wegenbelasting berekenen middels uw kenteken. U kunt vervolgens de bedragen per kwartaal en per jaar inzien in welke regio u woont. De tweede manier om de juiste hoogte van de wegenbelasting te kunnen berekenen is door handmatig drie waardes te selecteren. Bij deze handmatige manier voert u als eerste het type voertuig in. Als tweede het gewicht en daarna het type brandstof. Het verschilt namelijk als u benzine, diesel, aardgas of LPG rijdt.
 

Hoeveel moet ik betalen?

U betaalt MRB wanneer u in bezit bent van een auto, busje, vrachtauto of bestel auto. De hoogte verschil per type voertuig. Hierboven kunt u berekenen aan welk bedrag u moet denken. Zoals eerder aangegeven verschilt de wegenbelasting ook per brandstoftype en gewicht van het voertuig.
 

Wegenbelasting sites

Tegenwoordig zijn er tal van sites waar u uw wegenbelasting kunt berekenen. Op dergelijke sites vindt u vaak een verzameling van gerelateerde autoartikels. U kunt hier ook autoverzekeringen vergelijken, een kenteken checken, de MRB berekenen van een bestelbus of u vindt bijvoorbeeld informatie over Schorsen, Vrijstelling, Boetes, Oldtimers, Duits kentekens en hoe u met u auto geld kunt besparen.

Wegenbelasting direct online berekenen!

Wegenbelasting

MRB